ILMAINEN TOIMITUS KAIKKIIN TILAUKSIIN SUOMEN SISÄLLÄ

Valuutta:

Korkin ominaisuudet

Korkkitammi on ainut korkkipuulajike, joka tuottaa paksun kuorikerroksen jolla on yhtenäinen rakenne, ja joka kasvaa spontaanisti kun päällimmäiset kerrokset kuolevat. Kuori, eli arkikielessä korkki, on kuollutta solukkoa, jota muodostuu jatkuvasti näiden puiden elinajan, kun ne laajenevat rungon ja oksien kohdalta. Mikroskoopilla voi havaita solukon muodostuvan kuolleista mikrosoluista joilla on neljätoista seinämää, ja solu on täynnä kaasumaista seosta, joka on melkein identtistä puuta ympäröivän ilman kanssa. 1cm3 solukkoa sisältää 40 miljoonaa 14-seinämäistä solua. Niiden kemiallinen koostumus on 45% suberiinia, 27% ligniiniä, 12% selluloosaa ja polysakkarideja, 6% parkkihappoa, 5% vahaa ja 5% muita aineita.

Kevyt. Korkin mikrosolujen sisälle sulkeutunut ilma muodostaa 90% tilavuudesta ja 50% painosta, jolloin sen ominaispaino vaihtelee välillä 190-250kg/m3. Se on siis viisi kertaa kevyempää kuin vesi, ja koska se ei ime vettä itseensä, se on käytännössä uppoamatonta.

Neste- ja kaasuresistentti. Tämä piirre on tulosta suuresta suberiinin määrästä korkissa, joka on 39-45% painosta. Tällä ainesosalla on vettähylkiviä ominaisuuksia, ja se myös vahvistaa ja lisää lämmön eristystä.

Kemikaaliresistentti. Korkki on kemiallisesti neutraali. Sen rakenne ei ole vain nesteitä ja kaasuja läpäisemätön, vaan se ei myöskään reagoi niiden kanssa kemiallisesti, joka varmistaa sen kestävyyden. Korkki pysyy myös neutraalina silloin, kun se on tekemisissä maku- ja hajuaineiden kanssa.

Resistentti biologiselle korroosiolle. Biologista korroosiota syntyy, kun olosuhteet ovat otollisen kosteat lahoamisprosessille. Lisääntynyt vastustuskyky biologiselle korroosiolle johtuu suuresta tanniinien määrästä, ja pilaantumisherkkien proteiinien puutteesta. Se on myös resistentti sienille ja homeelle. Korkin pinnoilla ja rakenteissa ei saa kasvaa hometta.

Lämpöä eristävät ominaisuudet. Tämän materiaalin mitattu lämmönjohtavuus on 0.037-0.040 W / (mK). Tämä ominaisuus yhdistetään todella korkeaan lämpökapasiteettiin. Tämä uniikki yhdistelmä johtaa korkin suureen lämpöinertiaan. Vastakohtana muille materiaaleille se säilyttää eristävät ominaisuutensa laajalla lämpötila-alueella. Se on siksi jopa tehokkaampaa kuin polystyreenivaahtomuovi, joka saattaa korkeissa lämpötiloissa höyrystyä. Heikon lämmönjohtavuutensa takia korkkia on aina miellyttävä kostea, koska se ei päästä lävitseen lämpöä eikä ime sitä vartalostamme. Tämä materiaali voi myös vakauttaa ilman lämpötilaa ja kosteutta.

Akustiset ominaisuudet ja värinättömyys. Korkki voi imeä 30-70% äänistä jonka taajuus on 400-4000Hz. Korkin rakenne ja sen joustavuus vaimentaa ilman ja iskujen äänet sekä eliminoi kaiut. Korkki, kiitos sen ainutlaatuisen rakenteen, voi imeä ääniaaltoja ja värinöitä, eikä se siirrä niitä, vaan vaimentaa ne.

Kestää tulta. Korkki kuuluu tulenkestävyys euroluokkaan E. Tämä piirre kuitenkin on riippuvainen monista tekijöistä. Tyypillisesti korkkilaatat ovat korkeasti palosuojattuja niiden korkean lämpöinertian takia.

Joustavuus ja puristuvuus. Korkin solukalvot ovat todella joustavia, mikä tekee siitä puristuvan ja notkean: kun paine hellittää, korkki palautuu alkuperäiseen muotoonsa. Kun korkki altistuu koville voimille, kaasut sen soluissa puristuvat, ja sen rakenne pienentää tilavuuttaan. Kun paine hellittää, korkki palaa alkuperäiseen muotoonsa.

Antistaattiset ominaisuudet. Korkki ei kerää sähkölatausta, joten se ei ime pölyä. Korkkipinnat ovat todella helppo pitää puhtaana. Allergikoille ja astmaatikoille korkki tarkoittaa pienempää allergeeniriskiä.

Kestävyys. Korkki kuuluu kestävimpien orgaanisten materiaalien joukkoon. Se ei ikäänny, ja huolimatta vuosien kulumisesta, jopa kyllästämättömänä, se ei menetä ominaisuuksiaan: päinvastoin jotkin ympäristöt oikeastaan säilövät sitä (esimerkiksi merivesi).

Helppo käsitellä. Korkkia voidaan jalostaa yksinkertaisilla leikkaustyökaluilla ja kuorimalla. Se kiinnittyy hyvin epätasaisille pinnoille, koska se pystyy mukautumaan niiden muotoon. Se on ominaisuuksiltaan hyvin kiinnittyvää, mikä tekee siitä helpon liimata erilaisille pinnoille.

Terveydelliset seikat. Tämä materiaali on turvallista terveydellemme. Siinä ei ole myrkkyjä jotka siirtyisivät ihokontaktissa, eikä edes vahingossa joutuessaan ruoansulatusjärjestelmään. Se ei aiheuta allergioita. Se ei ärsytä silmiä, nenän limakalvoja eikä hengitysteitä.

Ympäistöä kunnioittava. Korkki materiaalina tulee kestävästä lähteestä, ja siksi se ei vahingoita ympäristöä.

Mekaaninen kestävyys. Korkkituotteilla on suuri mekaaninen kestävyys ja kyky säilyttää mekaaniset ominaisuutensa -80C – 140 C lämpötiloissa.
 
Suojatut maksut
AINA ILMAINEN TOIMITUS
Korkein laatu
tyytyväisyystakuu